Αναζήτηση για

Στην ενότηταΕγγραφείτε στην υπηρεσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης και πληροφορηθείτε πρώτοι όλα τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες του εκδοτικού μας οίκου!Έχετε αποκτήσει κάποιο προϊόν που συνοδεύεται από κωδικό δωρεάν πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μας; Ενεργοποιήστε τον τώρα και απολαύστε εντελώς δωρεάν την υπηρεσία στην οποία αντιστοιχεί για 12 μήνες!

Βοήθεια

 

Η αρχική σελίδα αποτελεί την “κεντρική είσοδο” της ιστοσελίδας www.sakkoulas.com Μέσω αυτής προσφέρονται συνδρομητικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων διέπεται από τους Όρους Χρήσης που συναντά κανείς κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο στο κάτω τμήμα της αρχικής σελίδας.

 

Για την απόκτηση πρόσβασης στο σύστημα οι εγγεγραμμένοι χρήστες χρειάζεται να συμπληρώσουν (βλ. το πεδίο Είσοδος συνδρομητή στο επάνω δεξιά τμήμα της αρχικής σελίδας) και να επιλέξουν Είσοδος. Στο ίδιο σημείο παρέχεται επίσης η δυνατότητα ανάκτησης κωδικού (Υπενθύμιση κωδικού), καθώς και εγγραφής νέων χρηστών (Εγγραφή).

 

Στο επάνω τμήμα της αρχικής σελίδας εμφανίζεται η κύρια (οριζόντια) μπάρα επιλογών, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να επιλέξει να πλοηγηθεί

– να πλοηγηθεί στα δύο επιστημονικά περιοδικά (Ποινικά Χρονικά και Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου)

– να πλοηγηθεί στο τμήμα της νομοθεσίας (Κώδικες)

– να ενημερωθεί για τις προσφερόμενες συνδρομητικές υπηρεσίες (Υπηρεσίες on-line)

– να μεταβεί στην ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου

– να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με τον εκδοτικό οίκο για θέματα που αφορούν είτε την ύλη των προσφερόμενων περιοδικών είτε λογαριασμούς και συνδρομές.

 

Στο αριστερό τμήμα της αρχικής σελίδας εμφανίζεται μια μηχανή αναζήτησης, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να εντοπίσει την ύλη που τον ενδιαφέρει, είτε στο σύνολο της βάσης δεδομένων (επιλογή Όλο το site κάτω από την μπάρα αναζήτησης, στο σχετικό μενού) είτε σε συγκεκριμένο τομέα (επιλογή Ποινικά Χρονικά, Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου κ.λπ. από το ίδιο μενού).

 

Κάτω από την μηχανή αναζήτησης υπάρχουν σύνδεσμοι (links) που οδηγούν τον χρήστη στον κατάλογο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται από την ιστοσελίδα μας, καθώς στην (δωρεάν προσφερόμενη) υπηρεσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης (Newsletter).

 

Στην δεύτερη στήλη της αρχικής σελίδας έχουν αναρτηθεί πληροφορίες που αφορούν επίκαιρες νομολογιακές και νομοθετικές εξελίξεις, καθώς και τα νέα βιβλία που εκδίδονται από τον εκδοτικό οίκο Δίκαιο & Οικονομία – Π.Ν. Σάκκουλας. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επισκοπήσει το σύνολο των πληροφοριών αυτών (επιλογή Δείτε περισσότερα).

 

Στην δεύτερη στήλη της αρχικής σελίδας εμφανίζονται τα περιεχόμενα του τελευταίου τεύχους των δύο συνδρομητικών περιοδικών (Ποινικά Χρονικά και Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου). Επιλέγοντας Θεωρία, Νομολογία ή Νομοθεσία ο χρήστης μπορεί να δει τις δημοσιευόμενες στα περιοδικά μελέτες, τις δικαστικές αποφάσεις, τους νόμους κ.λπ., αντιστοίχως.

 

Το δεξί τμήμα της αρχικής σελίδας είναι αφιερωμένο στους κώδικες. Μέσω του καταλόγου αυτού μπορεί κανείς να οδηγηθεί και πάλι στην σελίδα των συνδρομητικών υπηρεσιών.

 

Στο κέντρο της αρχικής σελίδας και στο κάτω τμήμα αυτής έχουν τεθεί αντιπροσωπευτικές επιλογές από βιβλία του εκδοτικού μας οίκου (Προτάσεις βιβλίων). Επιλέγοντας οποιοδήποτε από τα βιβλία που παρουσιάζονται στο πεδίο αυτό, ο χρήστης μετακινείται αυτόματα στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, όπου μπορεί να επισκοπήσει τα προϊόντα που επέλεξε και να διαβάσει αναλυτικές πληροφορίες.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας βρίσκονται links σχετικά με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας (Όροι χρήσης), την διεύθυνση δια της οποίας μπορεί να επικοινωνήσει ο χρήστης με την εταιρεία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (Επικοινωνία), ενώ οι αναλυτικές πληροφορίες που περιέχονται στο πεδίο της βοήθεια του χρήστη (Βοήθεια) θα λύσουν απορίες σχετικά με την λειτουργία της ιστοσελίδας μας.

 

 

Περιοδικά (Ποινικά Χρονικά – Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου)

 

Μέσω της επιλογής Ποινικά Χρονικά ή Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου ο χρήστης μεταβαίνει στην βάση δεδομένων των δύο συνδρομητικών περιοδικών.

 

Στην αρχική σελίδα εμφανίζονται τα επίκαιρα θέματα, καθώς και τα περιεχόμενα του τελευταίου τεύχος καθενός από τα περιοδικά στα οποία πλοηγείται ο χρήστης.

 

Επιλέγοντας την σύνδεση με οποιοδήποτε από τα δυο περιοδικά, κάτω από το βασικό μενού επιλογών εμφανίζεται ένας υποκατάλογος με περαιτέρω επιλογές. Ανεξάρτητα από την επιλογή του χρήστη, στο αριστερό τμήμα της οθόνης εμφανίζονται πάντοτε

– η μηχανή γρήγορης αναζήτησης, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να εντοπίσει την ύλη που τον ενδιαφέρει, είτε στο σύνολο της βάσης δεδομένων (επιλογή Όλο το site κάτω από την μπάρα αναζήτησης, στο σχετικό μενού) είτε σε συγκεκριμένο τομέα (επιλογή Ποινικά Χρονικά, Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου κ.λπ. από το ίδιο μενού)

– το λημματικό ευρετήριο του προεπιλεγμένου περιοδικού, μέσω του οποίου είναι δυνατή η συγκεντρωτική εμφάνιση όλων των πληροφοριών που αφορούν κάποιο λήμμα

– το αρχείο τευχών του προεπιλεγμένου περιοδικού, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να μεταβεί στο τεύχος που τον ενδιαφέρει.

 

Επιστρέφοντας στον υποκατάλογο που εμφανίζεται στην μπάρα στο επάνω τμήμα της οθόνης, έχει κανείς την δυνατότητα να πλοηγηθεί στα ακόλουθα:

Αρχική: Με την επιλογή αυτή ο χρήστης μεταβαίνει στην αρχική σελίδα του περιοδικού στο οποίο πλοηγείται.

Περιεχόμενα: Παρέχεται η δυνατότητα θεματικής επισκόπησης του συνόλου της ύλης που έχει καταχωρισθεί στην βάση δεδομένων καθενός από τα δύο περιοδικά. Η πλοήγηση γίνεται με άξονα αναφοράς τέσσερις βασικούς πυλώνες: θεωρία, νομολογία, νομοθεσία και επιστημονική κίνηση.

Λημματικό ευρετήριο: Ο χρήστης μπορεί να ζητήσει την συγκεντρωτική εμφάνιση όλων των πληροφοριών που συνδέονται με συγκεκριμένο λήμμα ή υπολήμμα του περιοδικού στο οποίο πλοηγείται.

Εξειδικευμένη αναζήτηση: Μέσω αυτής επιτυγχάνεται η αναζήτηση πληροφοριών με συνδυασμό διαφόρων κριτηρίων, αναλόγως του τομέα της ύλης στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης. Περαιτέρω βοήθεια παρέχεται μέσω της σχετικής επιλογής στο δεξί μέρος της οθόνης.

Παρουσίαση: Μέσω της επιλογής αυτής ο χρήστης πληροφορείται βασικά στοιχεία για το περιοδικό, τους ιδρυτές, τους διευθυντές, τον εκδότη, καθώς και πρόσωπα που στελεχώνουν την επιστημονική ομάδα των δύο περιοδικών.

Επίκαιρα θέματα: Πρόκειται για επιλογή ανάλογη με αυτήν που συναντά κανείς στην αρχική σελίδα.

Αρχείο τευχών: Μέσω του αρχείου ο χρήστης έχει την δυνατότητα να εντοπίζει από χρονολογικό πίνακα το τεύχος που τον ενδιαφέρει.

Νέο τεύχος: Η επιλογή αυτή οδηγεί τον χρήστη στα περιεχόμενα του τελευταίου τεύχους σε πλήρη ανάπτυξη.

 

Κώδικες

 

Μέσω της επιλογής Κώδικες ο χρήστης μεταβαίνει στην βάση δεδομένων που αφορά την νομοθεσία.

Το αριστερό και το δεξί τμήμα της αρχικής σελίδας συμπίπτει με αυτό της αρχικής σελίδας της ιστοσελίδας.

Στο κέντρο εμφανίζονται τα επίκαιρα θέματα που αφορούν πληροφορίες σχετικά με τους κώδικες, καθώς και ο συγκεντρωτικός κατάλογος των κωδίκων που έχουν καταχωρισθεί στην βάση δεδομένων.

 

Υπηρεσίες on-line

 

Μέσω της επιλογής αυτής ο χρήστης μεταβαίνει στον τιμοκατάλογο υπηρεσιών που προσφέρει η ιστοσελίδα www.sakkoulas.com. Υπάρχουν δύο καρτέλες, μία (προεπιλεγμένη) με τον τιμοκατάλογο που ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα και μία (προς επιλογή) με τον τιμοκατάλογο που ισχύει για τα νομικά πρόσωπα (και τις δικηγορικές εταιρείες). Ο τιμοκατάλογος αυτός χωρίζεται σε τρεις στήλες:

 

• η αριστερή αφορά στις συνδρομές στα περιοδικά «Ποινικά Χρονικά» και «Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου»

• η μεσαία αφορά στις συνδρομές στην κωδικοποιημένη νομοθεσία

• η δεξιά αφορά σε συνδυασμούς συνδρομών («πακέτα συνδρομών»)

 

Σε κάθε στήλη περιέχονται δύο πλαίσια. Στο αριστερό (λευκό) εμφανίζεται ο τίτλος του προϊόντος. Με το πάτημά του ανοίγει άλλη σελίδα με αναλυτική περιγραφή του προϊόντος καθώς και με την τιμή του προϊόντος και το κουμπί «αγορά». Στο δεξί (σκιασμένο) εμφανίζεται η τιμή του προϊόντος και το κουμπί «αγορά».

 

Επιλέγοντας «αγορά», είτε με τον ένα είτε με τον άλλον τρόπο, ο χρήστης μεταβαίνει στη συνολική λίστα των συνδρομών, στην οποία είναι ήδη σημειωμένη η συνδρομή που ζήτησε. Στην οθόνη αυτή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και άλλο προϊόν μαζί με εκείνο που ζήτησε αρχικά ή να επιλέξει άλλο προϊόν στη θέση εκείνου που ζήτησε αρχικά. Έχοντας κάνει την τελική του επιλογή, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το κουμπί «παραγγελία», που βρίσκεται στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης, προκειμένου να ολοκληρώσει την αγορά. 

 

Με το πάτημα του κουμπιού «παραγγελία» ο χρήστης μεταβαίνει σε μία οθόνη στην οποία ρυθμίζει τα σχετικά με την πληρωμή. Αν ο χρήστης δεν έχει κάνει login ή δεν είναι εγγεγραμμένος στο σύστημα, τότε του ζητείται πρώτα να προβεί στις ενέργειες αυτές, προκειμένου να κάνει τη συναλλαγή με την ηλεκτρονική του ταυτότητα. Στη νέα οθόνη αναγράφεται το προϊόν με την τιμή του προ και με ΦΠΑ. Για τη συνολική χρέωση, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει τιμολόγιο ή απόδειξη. Στην περίπτωση που ζητήσει τιμολόγιο, εμφανίζεται αμέσως ένας πίνακας στον οποίον πρέπει να συμπληρώσει στοιχεία που θα αναγράφονται στο παραστατικό. Στο τελευταίο κάτω τμήμα της οθόνης υπάρχουν τρεις καρτέλες που αντιστοιχούν στους τρεις διαθέσιμους τρόπους πληρωμής.

 

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώνει στην αντίστοιχη καρτέλα τα δεδομένα της πιστωτικής του κάρτας.

 

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα πληρωμής με τραπεζική κατάθεση. Στην περίπτωση αυτή επιλέγει, στην αντίστοιχη καρτέλα, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμεί να γίνει η καταβολή.

 

Τέλος, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα πληρωμής στο κατάστημα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να δει, στην αντίστοιχη καρτέλα, τις διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να γίνει η καταβολή.

 

Κάθε καρτέλα έχει δύο κουμπιά. Το ένα είναι η «επιστροφή», με το οποίο ο χρήστης επανέρχεται στη συνολική λίστα των συνδρομών, προκειμένου να τροποποιήσει την αρχική του επιλογή. Το άλλο είναι η «ολοκλήρωση αγοράς», με το οποίο ο χρήστης επικυρώνει την επιλογή του. Με την «ολοκλήρωση αγοράς», ο χρήστης λαμβάνει στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου e-mail το οποίο επιβεβαιώνει τα στοιχεία της αγοράς.

 

Βιβλιοπωλείο on-line

 

Μέσω της επιλογής αυτής ο χρήστης μεταβαίνει στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οίκου Π.Ν. Σάκκουλας.

 

Επικοινωνία

 

Μέσω της επιλογής αυτής ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με τον εκδοτικό οίκο για θέματα που αφορούν είτε την ύλη των προσφερόμενων περιοδικών είτε λογαριασμούς και συνδρομές.